Αγώνας για τη ΒΙΟΜΕ

Συνάδελφοι- συναδέλφισες  συναγωνιστές -συναγωνίστριες . Οι εργαζόμενοι και το σωματείο της Βιο.Με. γίνονται η αιχμή του δόρατος .
Με την πρόταση που έβαλε, για όλα τα εργοστάσια που βρίσκονται στην ίδια μοίρα να τα αναλαμβάνουν οι εργαζόμενοι, πέρασε σε άλλο πλαίσιο τους εργατικούς αγώνες .
Τώρα καλούμαστε να μπούμε σε μια νέα φάση στον αγώνα μας . με νέες δυνατότητες και ένα άλλο πιο δυναμικό πλαίσιο .
 
Η γενική συνέλευση του σωματείου εργατοϋπαλλήλων, αποφάσισε αυτό ακριβώς που αναφέρει η επικεφαλίδα πως δηλαδή : "ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ"
Στης 15 Οκτωβρίου κατεβήκαμε με το καραβάνι αλληλεγγύης στην Αθήνα και στο υπουργείο για να βάλουμε τα αιτήματα μας ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εργασίας. Αυτό που έγινε επί τρεις και πλέον μήνες τώρα είναι: να εγκρίνει το υπουργείο το πόσο των 1000¤ για κάθε εργαζόμενο (κωλυόμενο βέβαια από το υπουργείο οικονομικών και δεν ξέρουμε μέχρι πότε.) και φρόντισε να βοηθηθούν 5 οικογένειες που είχαν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αν και από μας έγινε γνωστό από την πρώτη στιγμή πως δεν θέλουμε ελεημοσύνη αλλά δουλειά!! Την δουλειά μας πίσω.
Την  21/01/2013 υπάρχει συνάντηση ανάμεσα στο υπουργείο , τον σύνδικο και με το σωματείο εργατοϋπαλλήλων Βιο.Με.. Εκεί έχουμε απόφαση από την γενική συνέλευση να μπουν επιτακτικά πράγματα για λύση της δικιάς μας υπόθεσης . προς την κατεύθυνση να δουλέψει το εργοστάσιο και να λυθούν διάφορα θέματα και αιτήματα που έχουν μπει στο τραπέζι. Έχουμε την εξουσιοδότηση από την γενική συνέλευση να πούμε προς τον υπουργό και σε οποίον άλλον παρευρίσκεται εκεί πως ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!
Έχουμε στεγνώσει !
 Μας ζητούν να πληρώνουμε φόρους και δεν κάνουν τίποτε για να πάρουμε τα λεφτά που μας οφείλονται είκοσι μήνες τώρα!!
 
Μας έχουν ομήρους να περιμένουμε μια λύση σαν μάννα εξ ουρανού !!
Δεν κάνουν τίποτε για να προχώρησει η λειτουργία του εργοστασίου παρ όλο που δεν υπάρχει κανείς να το διεκδικεί.
Όλα αυτά έχουν συσσωρευτεί στις πλάτες των εργαζομένων στις πλάτες της δικές μας και εμείς δεν είμαστε διατεθημένοι να σηκώσουμε άλλο το βάρος αυτό .
 
Και μετά την συνάντηση που θα υπάρξει με το υπουργείο θα αλλάξει και η στάση η δική μας .
 Αφήσαμε αρκετό καιρό να περάσει με το να περιμένουμε την λύση και την πολιτική βούληση. Τώρα δεν αντέχουμε άλλο και αν δεν υπάρξει άμεση λύση στο να προχωρήσει μια  καθ΄όλα νόμιμη λύση εμείς οι εργαζόμενοι θα δώσουμε την δική μας λύση όπως νομίζουμε εμείς ότι είναι το σωστό και το δίκαιο. Μιας και το δίκαιο αυτών είναι μόνο για να καλύπτει όχι τους αδύναμους, αλλά αυτούς που έχουν κλέψει τους εργαζόμενους, που κλείνουν τα εργοστάσια και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, που δημιουργούν χρέη και ανεργία. Που αφήνουν πίσω τους δυστυχία και αυτοκτονίες .
 
 Λοιπόν φωνάζουμε δυνατά!!! Δεν θα αυτοκτονήσουμε!! Θα δουλέψουμε γιατί το δικαιούμαστε και κανείς δεν μπορεί να μας το πάρει.

επικοινωνία...

Επικοινωνήστε μαζί μας στον τηλεφωνικό αριθμό 2103801375, και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου svouracoop@espiv.net

που είμαστε...

Η σβούρα βρίσκεται Σπύρου Τρικούπη 21 στα Εξάρχεια, και είναι ανοιχτά Δευτέρα - Τετάρτη και Σάββατο 11.30 έως 15.00 και Τρίτη - Πέμπτη 11.30 έως 15.00 και 17.30 έως 20.30.

περί σβούρας...

"Η σβούρα της κοινωνικής αλλαγής συνεχίζει να περιστρέφεται αυτόνομα. Δεν γνωρίζουμε ούτε τη διάρκεια ούτε την κατεύθυνση της περιστροφής. Ο πειρασμός να της δώσουμε μια ώθηση για να επιταχύνουμε τον ρυθμό της, μπορεί, παρά τις καλές μας προθέσεις, να τη σταματήσει. Πιθανότατα, ο καλύτερος τρόπος ενδυνάμωσής της είναι να φανταστούμε ότι και εμείς οι ίδιοι αποτελούμε μέρος της κίνησης: στριφογυρίζοντας, χορεύοντας, όλοι μαζί και ο καθένας χώρια. Με άλλα λόγια, να συμμετέχουμε, ακόμα και αν δεν έχουμε τον έλεγχο του τελικού προορισμού.» Από το βιβλίο του Ραούλ Ζιμπέκι «Αυτονομίες και χειραφετήσεις».

 

 

βίντεο / μουσική...


 

κοινωνικά δίκτυα...